Tärkeät linkit
 • Facebooksivuni
 • Ottakaa minuun yhteyttä
 • Perusblogini
 • Uuden Suomen blogini
 • Ajankohtaista
  Tulkaa tapaamaan ja keskustelemaan toreille ja Turuille. 
  Turun vaalikadun auetessa 25.3 tulen olemaan tavattavissa siellä lähes päivittäin.
   

     Ympäristöystävällisyys on asenne, ja jokainen voi tehdä asioille hyvin paljon, hyvin helpolla!
  Voidaan jokainen itse aloittaa helpoimmasta päästä tekemällä kolme asiaa.
  -Opettaa nuorisollemme olemaan roskaamatta (ja tarkkailla omaa käytöstä siinä suhteessa myös)
  -Tehostaa omaa jätteiden lajittelua kotona, asuinpaikkakuntamme säästö vuositasolla on mahtava.
  -Jättää se muovikassi ostamatta joka päivä kaupasta! (kestokassi on edullisempi itsellekin)
  Eihän ollut vaikeaa?

  Suuremmat kuviot taas  vaativat toisenlaisia toimenpiteitä, mutta tässä pitää olla tarkkana. Ympäristönsuojelu ei voi olla niin innokasta, että yhteiskunnan toimivuus vaarantuu. Tämä usein unohtuu suurissa kaupungeissa asuvilta vihreiltä, jotka pääsevät töihinsä kävellen tai pyöräillen.
  Suomen tapaisessa harvaanasutussa maassa ei voida kaupunkikeskustojen ulkopuolella luopua yksityisautoilusta, mutta teknologian keinoin voidaan päästöjä vähentää. Kaupunkien keskustoissa  yksityisautoilu on enemmän mukavuusasia, ja joukkoliikenteen käytöstä voitaisiin pystyä tekemään houkuttelevampaa.

  Jätteet tulisi ensisijaisesti hyötykäyttää muulla tavoin kuin polttamalla, mutta silti syntyy valtaisa määrä poltettavaa jota ei muuhun pystytä hyödyntämään. On mielipuolinen ajatus, että Turusta rahdataan jätettä poltettavaksi muille paikkakunnille, tai jopa ulkomaille! Turku maksaa kuljetuskulut, ja muut keräävät voitot polttamisessa syntyvästä energiasta. Turkuun on ehdottomasti saatava mitä pikimmin uusi jätteenpolttolaitos.

  TUULIMYLLYT maksavat Suomalaiselle veronmaksajalle mansikoita joka hetki kun lavat pyörivät!  Syöttötariffi on yksi huonoimmista päätöksistä, joita on tehty! Katsokaa sivulta http://tuulivahinko.fi , kuinka paljon me jokainen maksamme tukiaisia ulkomaisille yrityksille joka ainoa sekunti.
  Tuulimyllyt aiheuttavat myös terveyshaittoja ihmisille.
  Jos halutaan vähentää fossiilisten polttoineitten (hiili, öljy) käyttöä sähköntuotannossa ja liikenteessä, ei voida samaan aikaan vastustaa ydinvoimaa. Tuulimyllyillä sähkön tuottaminen on huonoimmasta päästä ajatuksia.
  Kannattaa myös muistaa, että kotimainen turve EI ole fossiilinen polttoaine. Uutta turvetta syntyy koko ajan. Suomessa ei ole milloinkaan kerätty edes lähellekään vuotuisen kasvun verran polttoainetta. Voitaisiin puhua fossiilisesta poltoaineesta vasta, jos kerättäisiin vuositasolla enemmän kuin uutta syntyy.


  Teknovihreys tarkoittaa sitä, että teknisellä osaamisella edistetään ympäristönsuojelua, tuhoamatta omaa kilpailukykyä. 
  Kotimaisen polttoaineen käyttö sähkön ja kaukolämmön tuotannossa edistää myös työllisyyttä.
  Designed by Web dizajn - WinStart